Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Βακτήρια εναντίον ιών


Τα βακτήρια που υπάρχουν με φυσικό τρόπο στο γιαούρτι, θα μπορούν μελλοντικά να καταστρέφουν διάφορους ιούς, ακόμα και του κοινού κρυολογήματος, αν «εξοπλισθούν» με μικροσκοπικά νανοσωματίδια αργύρου, σύμφωνα με νέα βελγική επιστημονική έρευνα, η οποία, όμως, εγείρει ανησυχίες για πιθανές παρενέργειες στον ανθρώπινο οργανισμό. Οι εργαστηριακές δοκιμές έδειξαν ήδη ότι αυτά τα «ασημένια» -κατά τα άλλα ακίνδυνα- βακτήρια του γιαουρτιού μπορούν να καταστήσουν ορισμένους ιούς (νοροϊούς) ανίκανους να μολύνουν τον οργανισμό. Οι νοροϊοί προκαλούν εννέα στα δέκα περιστατικά γαστρεντερίτιδας διεθνώς.
Το επίτευγμα, με επικεφαλής τον μικροβιολόγο του πανεπιστημίου της Γάνδης καθηγητή
Βίλι Βερστρέτε, που παρουσιάστηκε σε συνέδριο της Εταιρίας Εφαρμοσμένης Μικροβιολογίας στο Λονδίνο, σύμφωνα με με τη βρετανική «Τέλεγκραφ», ανοίγει το δρόμο πιθανώς για να καταπολεμηθούν και άλλοι ιοί με την ίδια μέθοδο, όπως της γρίπης και του κοινού κρυολογήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου